När första ljuset brinner står julens dörr på glänt.

Nu har jag landat med alla mina kartonger hemma i Freluga. Jag och Viktor har myst ner oss i soffan och kollar på vem kan slå Filip och Fredrik. Vi tar väl till vara på stunderna nu lite extra såhär dagarna innan. Frågan är varför man inte tar till vara på det jämt. Jag kommer sakna min man alldeles för mycket.

.

1:a  advent är nu här och det är, från och med nu, fritt fram att julpynta bäst man vill. Det ska även börjas slå in julklappar, om det nu råder någon som helst framförhållning. Och naturligtvis ska hela processen smyckas med vacker jul musik. Alltifrån toner från bjällerklang till Ave Maria får mig att sakna Cantilena kören. Vi hade otroligt roligt, med borttappade skor i Kiruna, skavsår och utelåst i Stockholm och alla dessa gratis pizzor. Till och med en gospel helg i Gävle kunde bli bland det häftigaste jag har varit med om. Men det som jag minns allra mest är självfallet Jenny, Emelie, Maria och alla våra värkande magar tårfyllda ögon efter våra skrattattacker som överföll oss vid många (inte alltid så lämpliga) tillfällen.
Jag har aldrig varit någon sportmänniska och aldrig spelat fotboll, handboll eller innebandy som de flesta andra. Men jag vet ändå vad uttrycket lagkamrater innebär.

.

Det blev som jag sa, gårdagen summeras med orden – Gud vilken galen kväll!


Stör mig inte, jag taggar.

Mina vänner och jag är kända för att förstora upp saker eller händelser som komma skall. Jag vill inte påstå att vi överdriver på något vis utan vi är helt enkelt exalterade över livets händelser. Vi planerar och diskuterar allt i minsta detalj. Vi kan till och med skratta åt händelser, som kanske kommer hända, i förtid. (dock skiljer sig stina från detta ämne och kan stundvis bli ganska trött på vårat "taggande" men har ändå lika roligt i slutändan.)
Hur som hellst så är dagens datum något som vi väntat på länge. Björn Rosenström ska spela i tuppens lokal och vi kommer vara på plats. Det blir tredje gången som vi ser honom tillsammans. Vi ska också hinna med en utflyttningsfest här på kvarnvägen ikväll. Dessa två evenemang är garanterade tummen upp och jag är bombsäker på att vi imorgon kommer säga "gud vilken galen kväll!".
Jag hoppas kunna bjuda på några bilder vid ett senare tillfälle.

Men tro inte att vi har slut på planeringa när natten är slut. Vi är även mitt uppe i diskussioner om NYÅR och PEACE&LOVE. - Det kallas framförhållning.


En snabbis

Hembakad pizza står i ugnen och är klar om 15 min vilket innebär att jag har en mindre tidspress på att få ner några rader här. Kajsa Skogens befinner sig i duschen på andra sidan väggen och kommer stå för sällskapet ikväll.
Dagen har varit lång men väldigt innehållsrik. Klockan nio i morse satt jag i bollnäs kyrkan för att titta på sörängs skolans adventsfirande. Det är ju så otoligt sött när barnen inte kan orden i texterna men tar i för full hals ändå! Det var flöjtkonsert och solosång av världsklass. De fuskade lite och tände första advents ljuset. Det tändes också ett ljus för mimmis skull.
Efter den en timmes långa konserten har det var spring fram och tillbaka på stan och rusta och kvantum och jag vet inte vad. Allt detta med ett fint avslut hos familjen Olsson i Hertsjö. Så jag kunde passa på att pussa lite extra på barnen nu innan jag åker.
Detta vart då inte den snyggaste dags resumé jag knåpat ihop men jag hinner inte finslipa för nu börjar IDOL!

Morgonen

Ja jag säger då som stina. Vi två kommer rulla fram vid månadens slut. Våra tappra försök till promenader har inte blivit som vi tänkt. Idag var det regnet som va orsaken till att stanna inne.

.

De som känner mig väl vet att jag är svag för Disney filmer. Nu såhär på morgonkvisten har jag tillfredsställt mig genom att titta på Tarzan. Jag har inte sett den så många gånger men den hör ändå till mina favoriter. Musiken är kanon och det är många av scenerna som får mig att skratta.
Jag har inte sådär jätte koll på vad som är vad. Disney, dreamwoks, pixar o.s.v. Jag kallar dom för de gamla och de nya. När jag säger de gamla så menar jag naturligtvis klassikerna lejonkungen, djungelboken och lilla sjöjungfrun. Sedan kom det en hel hög med "nya" sköna filmer. T.ex. Ice Age (min absoluta favorit), björnbröder, hitta nemo...
Som sagt så är jag väldigt svag för Disney.





Hair

Poopie och jag har idag agerat provdockor åt Josefin. Men jag kanske ska nämna att det var på helt egna initiativ. Vi ville helt enkelt färga håret. Det fanns önskningar om att se ut som Ashley Olsen i håret. Men hur det blev med den saken vet jag faktiskt inte.
Jag är ganska kaxig innan själva arbetet och nästan blundar och pekar när jag väljer färg. Kajsa tvärtom ojar sig över det ena med den fjärde. Dessvärre är jag inte så morsk längre när jag nu sitter här och ser ut som en råtta i håret. Det skulle kunna beskrivas som en enda stor utväxt. Kajsa fick en något orange nyans i hårbotten och hennes bästa vän de närmsta dagarna är silver schampo.
Det är samma visa varje gång, när ska man lära sig?

.

Det kan vara otroligt skönt att försvinna in i youtube världen lite då och då. För tillfället är det disney som regerar på spellistan Men jag tänker inom kort byta till jul sånger. "Tomten jag vill ha en riktig jul.."
Jag vet inte riktigt om jag kommer fira på vanligt vis eller göra någon variant uppe till fjälls. Därför kör jag säkra kort och tjuvstartar riktigt rejält. :)




Otroligt snygga tjejer, med otroligt snygga hårfärger.

En sak i taget.

Min man är en av spelarna i det välkända hockey bockey laget "korpstroganoff". Det ger även mig som flickvän en roll i det hela. Jag ska väl så gott jag kan vara någon form av support och vid mina lediga tilfällen visa mig på läktaren.
Denna kväll skulle en del av laget upp till sävstaås för att granska några av sina kommande motståndare.
Då tänkte jag visa lite av min kärleksfulla sida och helt enkelt följa med. Men jag tog mig vatten över huvudet och tyvär blev min närvaro 10 min lång/kort. Jag antar att det inte är mitt kall att sitta och titta på gubbar som blir svettiga i en hockey rink. Det får räcka med viktor och hans trogna kompanjoner.
Hur som hellst så vill jag gottgöra mitt "svek" genom att göra lite reklam för deras säsongs premiär på torsdag kl.22.00 i bollnäs ishall.
Kruxet med detta är väl att dom läsare jag har redan kommer befinna sig på plats när startskottet går.. Men det är väl ändå tanken som räknas.

.

Nu har jag iaf besiktat mig... (som jag sa till mamma tidigare idag). Det jag naturligtvis menar är att nu har jag iaf vaccinerat mig mot svininfluensan. Eftersom det var ett krav på mitt nya jobb så slapp jag ta ställning, skönt kanske. Men i ärlighetens namn så hade jag hellst sluppit.

.

Nu är det heller inte många dagar kvar tills flytt. Först från Kvarnvägen till Freluga. Sedan från Freluga till Åre. Men en sak i taget. Vi har hela veckan fullspäckad av städning, rensning och vi måste även lägga ner energi på att äta upp all mat som vi har här hemma. Det ska färgas hår och lagas kläder. Målas hylla och köpas krukväxter. Det ska också hinnas med fest, konsert och bio. Men framför allt vill jag träffa mina fina och kära nära så mycket jag kan. Men som sagt, en sak i taget.
Därför böjar jag nu med att krypa ner i sängen med min favorit människa och kollar på en film. Sambomys. <3

Dom är viktig för mig!

Prata om allt mellan himmel och jord är ganska exakt det som vi gör, jag och mina fina.
Vi pratar om oss och om andra. Vi pratar om livet och om döden. Vi pratar om framtiden och om hur det var förr. Och vi pratar om glada saker och ledsna saker. Men framför allt så är allt vi pratar om viktigt. Dom är viktig för mig!
Vi kanske inte blir tagna på allvar. Man kanske vill framställa oss som en blåögd tonårsförälskelse.
Men jag, jag tror på kärleken!

In good times
And bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Lördagsmorgon

Täckbyxorna har återfunnits och jag är inte längre arg.
Nu ska jag skynda mig iväg till Mobackes för att jobba. Klockan 16 ska jag skynda vidare till torsbergsaulan. Där bjuds det på akustisk kväll med några kändisar på scen. Dagen avslutas i Skogens bastu med världens bästa vänner.

Men som sagt, nu måste jag skynda. Tack o Hej!

Frustration och Lill-Babs

Dagens dåliga: Jag är arg! Åååh vad arg jag är. Men känn er inte träffad för den skyldiga är JAG.
Jag brukar vilja påstå att jag inte är så slarvig som många tror. Men just nu har jag alla bevis på att det är en lögn. Ibland händer det att saker försvinner.. poff så är de borta. Jag går tillbaka om och om igen för att klura ut vart jag förlagt dom, men till ingen nytta. Det är hopplöst. Denna gång är det mina täckbyxor som nu har varit fösvunna i 5 dagar. Jag hittar dom inte!

Markus Fagervall sjunger för mig just nu i olika youtube-klipp och då känns det faktiskt lite bättre.

.

Dagens braiga:
Titt som tätt försöker jag samla på mig olika slag av vuxenpoäng. Dagen till ära gick jag +1. Kajsan och jag googlade fram några lämpliga förslag till en dagsutflykt. Vi enades om Lill-Babs Café och for på störten. En ren gissning är att vi hade inte kunnat hamnat på ett mysigare ställe. Väggarna var täckta av gammal tapet och säkert 50 tavlor med foton på Barbros olika galej. Trä golv och bänkar med milijoner kuddar smyckade rummet som hade även hade 100% mysbelysning. Till och med Lill-Babs i egen hög person kom in och hejade. Jag och K blev förälskade och lämnade därför ett litet löfte i gästboken om att komma tillbaka.

 

 

 


Nu tänker jag ägna mig åt min hygien, nämligen duscha. Hej!


Livet på landet

Kikade igenom lite bilder och hittade den här. Detta är va jag kallar livet på landet!
  • Ett tappert friserings försök med köks-saxen.
  • Utomhus salong så moder jord sköter städningen.
  • Mutning med ostkrokar för att få en sådan stilla sittandes kund som möjligt.
  • Och en hungrig och nyfiken häst som verkar ha en och en annan åsikt om resultatet.


Vem har sagt att livet inte är roligt?

Den lilla vita

De senaste fyra dagarna har det rockat i hela lägenheten, konstant. Michael Jackson, Ozzy Osbourne och Metallica är några av de ärade artisterna som har satt spår i våra Guitar Hero hjärtan. Vi har gått från Easy till Medium till att stolt briljera på nivå Hard. Jag kommer på mig själv hur jag smyg vickar på rumpan och biter mig i tungan av full koncentration för att inte tappa takten. Grabbarna däremot är större och vildare i sitt gestikulerande i sina framträdande. De hoppar och studsar och tar sig även en och en annan ton. Det ger mig iallafall bevis på att mina grannar har ett enormt tålamod. Tyvärr tar våra drömmar slut på torsdag då vi motvilligt måste lämna tillbaka den lilla vita boxen med alla tillhörigheterna. Vi kommer sakna dig kära nintendo wii.

.

Jag är fortfarande ganska förvirrad här i bloggvärlden. Idag ringde jag lillasyster Josefin för att be om hjälp. Hon fick förklara hur jag lägger upp ett videoklipp här på sidan. Simsalabim det funkade.
Det här är ju en sån där låt som Hanna skrev och sen kastade rakt i ansiktet på mig.
För jag menar, den handlar faktiskt just om mig och lillasyster Josefin



Om ett litet litet tag ska jag krypa ner i sängen med min gris. Men först ska jag spöa honom i tennis.
Godnatt allihopa!

Tissel tassel

Jag och Viktor har fått reda på en hemlighet. Eller rättare sagt en nyhet som är hemlig. Hur som hellst så får vi inte säga något till någon. Det är inget obetydligt skvaller eller överdrivna skandaler, för mig är det stort! För att komma till saken så drömde jag inatt att jag försa mig, så nu bekräftar jag (för mig själv) här på bloggen att det bara var en Dröm! Men snart så kommer vi få berätta, nu myser jag bara i att ha lite försprång.

.

Igår morse kikade jag på den omtalade filmen "upp". Jag har svårt att INTE tycka om tecknat. (om stina stod brevid mig nu skulle hon snabbt rätta mig - Animerat) Och även den här filmen höll måttet. Den hamnar till och med på favoritlistan. Rolig och sorglig får sammanfatta. Eftersom jag inte är en välbetald recensent så får ni nöja er med det. Se den!

.

Vi har ett väldigt litet kök. En närmare beskrivning kan ges som så att om potatisen kokar över måste man torka golvet och diska om disken. Vi förvarar även viktors dator här inne så ibland blir det komplikationer. När jag nu såhär på morgonkvisten har skrivit detta inlägg har jag hela tiden suttit på en klick havregrynsgröt.
Men det är smällar vi får ta, Jag och min andra halva.


Gratis är gott

Precis som jag så har även mina vänner inte mycket till inkomst. Därför gäller det att hitta på aktiviteter som ligger på 0 kronor i utgift. Igår arrangerades en liten tv-spels kväll här hemma hos mig och Virre. Vi lyxade med Nintendo wii- bowling och guitar hero! Kvällen slutade klockan 03.30 med en trött och något grinig Sandra Jonsson.

.

För tillfället är baby på sporthallen för att kolla in innebandyn som pågår just nu. Jag hade gärna följt med men eftersom jag har blivit snuvig så valde jag att stanna hemma. Jag gör de andra en tjänst genom att bespara dom en hel del snor trauma. Jag roar mig istället med att äta micro värmd pizza i sängen och kolla på Biggest loser.

.

Jag börjar väl komma igång med bloggandet lite nu tycker jag. Det är väl läsarna jag saknar. Men det är förstås ganska sannolikt eftersom jag inte gjort någon som hellst reklam för mig. Jag ska nog börja med viktor, han brukar vara ganska kritisk när det gäller "sånt här".

Insnöad

Eftersom det redan är en välkomnande fras längst ner på sidan så hoppar jag över den punkten.
Och eftersom ni läser detta just nu så har ni såklart förstått att även jag har ett namn här hos blogg.se

.

Jag är mitt upp i sambo livet med Viktor Albert Falk och vi befinner oss på kvarnvägen 13. Vi tycker om besök.
Jag är nästan arbetslös. En förklaring till det är några få dagar på mobackes och olika förskolor här i Bollnäs. Men inom en månad förflyttar jag mig till en kallare ort- ÅRE. Där tänker jag bo och jobba hela vintern, och det bästa av allt, åka en hel del snowboard. Tyvärr stannar min gris hemma.

.

Jag kikde på olika alternativ till profilbild. Till slut fick det bli en från midsommar. Man får ju inte bli för insnöad ;)



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0