Julen

Jag viker mig av skratt! jag ligger nerburrad i sängen medan Josefin och Viktor kämpar med att få upp viktors bil från diket utanför fönstret. - Jag har varit snabb nog att skaffa bildbevis!

-

Juldagarna flög förbi och jag börjar räkna ner till nyår. I år jobbade jag för första gången på julafton. Jag fick aldrig någo riktigt julaftonslängtan på samma sätt så det gick jätte bra. Senare på eftermiddagen var jag bjuden till familjen Engström söm bjöd på mat, kortspel, kalle anka och julklapps öppning. Perfekt!

Det där pirret i magen man alltid hade innan jul, födelsedagar och innan man började skolan har försvunnit för mig för länge sedan. Men på juldagen fick jag återigen känna dom små fjärilarna snurra omkring i magen och leendet som är svårt att hålla tillbaka. Jag hoppade på tåget hem till Bollan, hem till mina fina! Jag hade lyckats hålla mig i nästan två veckor om min hemkomst. Jag gjorde mig själv till en överraskning ( ja ditt självförtroende var det ju inge fel på, sa viktor när jag berättade om min plan). Men tusan vad jag var glad att se dom, mina energiknippen, och mamma josefin, och min små knottar som jag också han hälsa på. Detta dygnet gav mig otroligt mycket energi och kärlek så det räcker och blir över. Mhh jag ler bara jag tänker påt. :D<3

Viktor och Josefin nöter madrasserna i stugan nu och är även med och sliter som djur på hyddan. Me like!

Något negativ för stunden

Tänk att det ska vara så förbaskat svårt att få saker att gå ihop. När man vill så mycket mer än vad man förmår. Jag har pengaångest. Jag är pank pank pank pank pank. Varför? jo för alla jävla utgifter som finns överallt. (Förlåt gud om jag svär men jag blir ju bara så matt). Mat Bensin Försäkring Hyra El Telefon Bredband. Det är meningen att resten ska gå till övriga nöjen men det blev inte mycket över. Och min utlandsresa och nya dator känns otroligt långt borta just nu.
Nu vill jag hem!


Varför inte liksom?

Hej hej hallå dagboken!
Jag har ingen speciel anledning till att öppna med ett citat från Bert. Men varför inte liksom?

Julmat är ju något som man bara äter under en kort period en gång om året. Det verkar nästan som att folk äter för ett helt år när chansen finns? Först äter dom, sen super dom och sen spyr dom så att dom kan äta igen.
Det sistnämnde var en snabb sumering av en incident från en kvällsservering på jobbet.
Men vi i personalen ville också ha lite julmys. Så i fredags kokade Linda och Kim  ihop ett helt bord med mat och vi annordnade vår alldeles egen personalfest. Det var mycket trevlig och alkoholen var på tok för gratis för att vi skulle hålla oss nyktra. Efter mycket skratt, sång, dans och djupa diskussioner begav vi oss vidare ner mot byn för att fylla fler glas. det många av oss glömde var att "det är en dag imorgon också".. Men gjorda av stål, vad vet jag? klockan 10.00 står vi uppställda och klara för en ny arbetsdag på Hyddan!





Idag ska jag bara vara duktig. Äta rätt, jobba, städa, planera och avstå från alkohol. Nu har jag suttit framför apparaten i över en timme och inte gjort ett dugg. Det börjar bra..

Det är kallt i Åre.


Nu.

Redan nu börjar avstånden mellan inläggen glesna och jag får ännu ett bevis att jag aldrig kommer få någon större bloggkarriär. Jag är ganska avdankad när jag kommer hem efter min arbetsdag och därför sker skriverierna allt mer sällan.

.

Äntligen äntligen har det snöar, till och med i denna stund faller flingorna utanför stugan. Men jag har inte riktigt vant mig vid miljön och hur man ska ta sig fram i terrängen. När vi, en liten grupp på 10, tog till alkoholen och begav oss till dippan i söndagskväll blev det en promenad utan dess lika. Två stukade fötter, en trasig kamera, snöfyllda skor och en miljon blåmärken orsakdes under promenaden. Även alla dessa backar som man ska UPPFÖr kan vara ett problem. Dåliga vinterdäck, handikappad förare och dåligt tålamod är inte en bra kombination i sådana stunder. Häromdagen fastnar jag 15 meter ifrån hemmet, efter 10 minuters slirande lägger jag i handbromsen. Med bestämda steg går jag in till viktor som maktlös får ta över åbäket till bil.

.

Det är ganska svårt att vara i den tiden jag är nu. "Res-Plugga-Jobba-livet börjar nu" -tiden. Man kämpar arslet av sig för att få jobba och upplevelse på samma gång. (slippa plugga så långt det går) Det var Gröna Lund i somras och nu är jag i Åre. Efter fyra arbetsdagar börjar paniken redan stressa över vad ska jag göra sen?! Jag tror jag behöver en släng av livsterapi.

Bad day!

Nu är jag nyss hemkommen från jobbet och har hållit igång sen klockan 9 i morse. Jag är dödstrött och ligger här i sängen och gnyr lite ynkligt till viktor så han ska tycka synd om mig. Nu har jag jobbat två dagar på hyddan och har nog lyckats klämma in alla slags fel och misstag man kan göra inom min yrkeskategori. Ett prakt exempel var som nu ikväll när jag tappar en bricka med 20 stycken champangeglas. Visst fick jag en härlig knuff av en något berusad dam, men samtidigt är jag inte ett dugg förvånad. Jag har även lyckats med att dränka min mobil i öl. Den funkar numera inte längre (den fick vara hel i två dagare efter en månads lagnaing). Listan bara fortsätter och jag tänkte seriöst köra i diket på väg hem så har jag gjort allt som går för att vinna priset "sveriges största klantskalle 2009".
Men vi har roligt på jobbet också, helt galet roligt faktiskt. Så alla dessa tråkigheter blir bara en fis i rymden.















Imorgon ska jag försöka hinna med ett premiär åk med brädan, jobba, kolla på world cup och gå på personalfest och söndagsdippan. Vi får se vad som hinns med.
En sak vet jag säkert och det är att jag ska sova nu. God natt!

You make me feel good!

The world's greatest pojkvän sitter just nu brevid mig och jag ler från det ena örat till det andra.
Jag har insjuknat i en sömnbrists förkylning och har inte haft lust med livet på hela dagen. Jag har legat i sängen och kollat på andra avenyn, och när jag precis håller på att somna så knackar det på dörren. Tro inte att det är min prins som står där och ser allmänt nöjd ut över sin överraskning.
Det är just därför som jag älskar honom, världens finaste människa! <3

Blåtira.

Smack! jag har fått en rak jävla höger av självaste hemlängtan. Jag saknar allt och alla!
Jag saknar Viktor, mamma och Josefin, Brudarna, Grabbarna, Familjen Olsson/Edström/Larsson, Familjen Larsson/Norlin, Familjen Falk, Hunden och Katten, Lägenheten, Skolan, Klassen, Mobackes, Tuppens och Tranan, Stockholm...

Fly the ocean
In a silver plane.
See the jungle
When it's wet with rain.
Just remember till
You're home again,
You belong to me.

Det kunde lika gärna ha stått fisk!

Nu sitter jag här med mitt andra försök till en portion havregrynsgröt. Det första misslyckades och det är gröt i hela micron. Jag försöker vara så ekonomisk och hälsosam som möjligt, men det ser ut som at det bli Pizza nästa gång.

Jag har precis kommit hem från jobbet. Vi har käkat luch och gått igenom alla saker som behövs gå igenom. Vi har skrattat en hel del vilket känns riktigt skönt. Vi kommer bli ett härligt gäng, vi på hyddan. Vi börjar på fredag då worldcup ligan kommer och äter gott på kvällen. Sedan på lördag ska det serveras på 50 års kalas med 80-tals tema. En kanon start enligt mitt tycke.

.

Min tv fungerar fortfarande inte och jag har ingen lust att umgås med räven. Så jag tar mitt pick och pack och beger mig till Erika, Celisia, Hannah.
Bilen går bra!

.

Dagens bästa:
Bobbo står och demonstrerar kassans datasystem.
-Jag har en mac hemma. Jag tycker pc är så dåligt, man fattar ju ingenting. När man ska stänga av datorn, då ska man trycka på START? de kunde ju lika gärna ha stått FISK!

 



Ett otroligt ointressant inlägg.

Hittade detta på syrrans blogg och det är nog ett utmärkt sätt att bli sömning på.

2009 börjar gå mot sitt slut,
här är en sammanfattning av ditt 2009!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det var en hel del, jag flyttade hemifrån t.ex.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag glömmer ju alltid bort vad jag lovar.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jodå.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej tack och lov!
5.Vilka länder besökte du? Turkiet!
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Dubbelmoralisk som jag är så vill jag säga att jag saknar skolan.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
11/6 2009 tog jag STUDENTEN!
8. Vad var din största framgång 2009?
Oj den va för svår.
9. Största misstaget? Den va ännu svårare.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkylning och lite blåmärken, ett  hål i en tand. Inte mycket att hänga i granen.
11. Bästa köpet? Kameran och bilen.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Nöjen!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla mina gör mig glad hela tiden. Men jobbet här i Åre va en lycka i sig det med.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? You've got a friend. Hakkuna matata.Vi är på gång. Cabaret.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har oftast mått bra och det är det enda som räknas.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat? Sparat pengar? - Nej jag ångrar ingenting.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat.
18. Hur tillbringar du julen?
Det är än så länge ett okänt kapitell.
19. Blev du kär i år? Jag blir kär varje dag i Viktor.
20. Favoritprogram på TV? Så ska det låta, Grey's Anathomy och Idol.
21. Bästa boken du läste i år? Stieg Larsson trilogin
22. Största musikaliska upptäckten? Va det Melissa Horn?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ett par braller.
25. Något du önskade dig men inte fick? Data, ny mobil, en resa till USA, en bil... Listan är lång.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Den spenderades med min fina hemma i mitt kök. Glömmer inte den kvällen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En till utlandsresa kanske?

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Det jag har råd med.

29. Vad fick dig att må bra? Mina vänner och min familj, det är de som gäller i alla lägen.
30. De bästa nya människorna du träffade? Grönan bruttorna, Karro, Lina, Sofie, Alma, Heidi, Magda.

Hej så länge!

Efter allt mitt svammel om  modebloggar och av allt läsande ur boken "Elsas mode" har jag blivit galen och måste köpa nånting. Det som är aktuellast just nu är nog mitt sökande efter en nyårsblåsa. Jag har suttit och surfat runt i olika butiker. Det finns en stor risk för att jag klickar hem någon från Nelly.com. Men sedär, det blev visst en plats nr. 3 på önskelistan.

.

Simone var snäll och gav mig en fribiljett till Holiday Clubs äventyrsbad. Vi åkte vattenrutchbana, slipade på simtekninken och bastade på milijoner olika vis i sauna world. Hur som hellst var det två skitmysiga timmar som var värt "priset".

.

Jag har fått en lite kompis här uppe vid stugan också. Det är en räv som va och hälsade på mig idag. Vi får se om han kommer tillbaka. Jag vågade mig inte ut när han kom och besökte mig, men nästa gång ska han nog få korv!

Hej så länge!

45 sekunder och min dag är gjord.


Hemmagjorda tomtar och youtube jul musik.

Inatt ska jag sova alldeles själv här borta i Rännberg för första gången och det finns ingen återvändo. Jag har vinkat av Viktor som ska eskorteras tillbaka till Bollnäs. Jag fällde någon tår i bilen på väg hem och tröstdrack julmust, allt känns ju mycket bättre då? Men det tog inte lång tid innan jag fick höra rösten på han för jag fick lite besvär vid bensin macken... Viktor: Hej saknar du mig redan? Sandra: nej jag får inte upp tanklocket. Hur ska detta sluta?
Som tur är så hjälpte älskling mig med jul pynta lite innan han for, så nu är jag omringad av hemmagjorda tomtar och klingande youtube julmusik.

.

Jag har haft lite problem med min tv apparat. Kanal 4 och 6 vill inte alltid fungera. I natt har det varit blåsväder och det har orsakat "ingen signal" som det står så snyggt i rutan. Jag har gjort mitt bästa för att reparera skadan. d.v.s. jag har zappat fram och tillbaka i hopp om att allt ska lösa sig självt. Jag skulle gissa på att böckerna som Kajsa skickade med mig kommer bli uppskattade den här vintern.

.

Ett genomgående tema hos de flesta bloggare är ju mode. Det är dagens outfit, dagens måste ha, dagens shopping lista och jag vet inte allt. Men eftersom jag har noll koll på mode och det var otroligt länge sedan jag köpte någon snyggt och att jag just nu sitter i långkalsonger, sockar och en fleecetröja så kommer det nog aldrig bli en dagens outfit bild för mig. Speciellt inte en sådan som ska inspirera andra tjejer och som jag sen får betalt för av förlaget jag köpt plagget av. Men jag vill ju bidra på mitt eget sätt och kör därför en variant.
Sandras shoppinglista: pyttipanna, köttfärs, tonfisk, alvedon, krossade tomater, julmust, ketchup, thai currysås, c-vitaminer, senaps sill och en tacopaj. Min samhällsgrupp som jag inriktar mig på blir nog fattiga ungdomar med lata matvanor.

.

Jag tänker börja klura på en önskelista såhär lämpligt till jul. De två saker som jag hittills har kommit på är pyjamasbyxor och självdisciplin.

Vi bojkotta Robinson denna lördags kväll.

Viktor: Har du inge musik?
Sandra:
Nej mina skivor har inte kommit än.
Viktor:
Vi kanske kan ladda ner något då?
Sandra:
Nej jag har inget internet.
Viktor:
Tvn då?
Sandra:
Jag har inga kanaler heller. Eller vänta, jag har en låt.

Detta stycke har jag egentligen snott ur Telias reklam. Men det stämmer ganska exakt in på min och viktors fantasilösa gårdagskväll. Så vi tog vad vi hade, öl!
Vi söp oss helt enkelt fulla i vår ensamhet och spelade kort hela kvällen.

Det är kärlek det!


Hakkuna matata - inga bekymmer?

Med tårar i ögonen säger jag till viktor "nu åker jag hem, här tänker jag inte bo!".

Så såg det ut när jag för första gången klev in i min bostad. På papper har jag blivit lovad 40 kvaderatmeter stuga, men som i själva verket inte är mer än 24 kvaderatmeter. Stugan är väldigt liten och jag var nära på att kasta mig på telefonen och ringa tjejerna för att stoppa alla nyårsplaner. Men efter lite pizza i magen och att mamma och viktor gjort tappra försök till att visa att vi faktiskt fååår plats, så slutade jag snyfta och började se någon ljus sida av det hela.
Mamma och Virre har varit guld dom här dagarna. Dom har rivit ut möbler och burit in möbler. Städat och lagat mat. Fixat med bilen och lagat tv-antenn (till en början hade jag bara 1:an, 2:an och barnkanalen). Allt för att jag ska ha det bra.

.

Igår kväll var V iväg och tog någon öl med O. Jag och mamma stannada hemma och tittade på IDOL på min lilla 12 tums tv. När jag ligger där med ångest i magen, fullt medveten om att dom åker hem nästa morgon så piper det till i min high-tec telefon. VIKTOR -vad säger du om att jag stannar några dagar till? Det blev kvällens lycka Nr 1. En stund sedan skriker jag högt eftersom Calle går vidare till finalen, kvällens lycka Nr 2.

.

Nu sitter jag med mitt åbäke till pojkvän och äter frukost. Vi ska snart åka en tio minuters bilresa in till Åre by och se oss omkring. Idag är jag på bra humör! =)
Det enda jag önskar just nu är mera snö och en hemresa över jul.

För er nyfikna där hemma så har jag knäppt lite kort på mitt enkla hem.

Den lilla röda stugan


Hallen.


Sovrummet.


Sängen/Soffan.



Melissa Horn - och alla stockholms minnen -tavlan.



Badrummet.


Badrummet.


Köket.


Köket.


Sist, men inte MINST, Utsikten!




Det kommer mera

Jag ligger inte riktigt i fas med vad jag skriver om och vad som händer. Men jag bjuder på några bilder från hitresan och presenterar även låten som spelades flitigt i dosans stereo.



Adjöss så länge!


This is it!

I morgonbitti far jag, fröken falk och mamsen med en väldans massa kartonger upp till åre, och där ska jag bo.
Kul. Kul? Kul! Jag måste smaka på ordet för i ärlighetens namn så känns detta, just nu, allt annat än KUL. Jag blir nästan besviken på mig själv och min mindre positiva inställning. I tre år har jag väntat på den här möjligheten, och nu otacksamma människa sitter jag och surar för att mina fina kommer ha kul utan mig här hemma i bollnäs. Ryck upp dig Sandra!

Min saknar lista.
  • Att varje kväll, så rättvist som möjligt, försöka dela upp utrymmet i minn 120 cm säng.
  • Ta hurtiga promenader i rask takt som sedan efter en stund får ett något lugnare tempo.
  • Prata sig igenom bonde söker fru för att kunna ha större koncentration på Grey´s Anathomy.
  • Snabba besök hemma hos Falks när maten stod på bordet.
  • Hemma spa, Korp bandy, Tv-spel och alla andra gratis aktiviteter vi lyckades hitta på.
  • Familjen Hertsjö som alltid har godis hemma.
  • Våra Tranan kalas som alltid kommer med en skoj garanti.
  • Familjen Jonsson heta konversationer om värdsliga saker. T.ex. måååste vi åka till mormor?
Men jag antar att det är såhär -Livet.

Morsan och Jag.

Hemligheten som jag skrev om för någon vecka sedan är inte längre en hemlighet utan nu bara en rolig nyhet. Min kära Linda Larsson och hennes kära Markus Jonsson ska få en liten bebis ganska lagomt till sommaren. Och ingen är nog gladare för det än jag. Jag kommer bli en tant sandra! Jag skulle hellre kalla mig för moster sandra men det skulle nog reta släktlagens gudar lite grann.
Men om man firar högtider tillsammans, hänger i soffan regniga dagar, kivas med varandra och kramas när man är ledsen.. Är man inte en familj då? Olsson/Edström/Larsson/Jonsson. Det kommer ta en kvart för den där ungen att presentera sig. Men kärt barn har många namn. Och tant, moster, syster eller kusin det kvittar för mig. Knytet kommer få en egen plats i mitt hjärta hur som hellst.
Jag tror det blir en pojk!



Morsan och jag.

RSS 2.0