Kvinnan fyller 20!


Friends in crime

Jag fick ett kärt samtal av min vän Hönan Poop Kajsa Skogens idag. Hon och jag lever helt olika liv just nu. Jag är snuvig i Åre samtidigt som hon sitter på ett café i Stockholm och äter en semla. Tiden går skrämmande fort. Det känns som att det var igår vi stod på trappan utanför torsbergsskolan och sjöng "för vi har tagit studenten för vi har tagit studenten". Det är över ett halvår sedan nu och det har faktiskt hänt en hel del sedan dess.
Kajsa for till staterna en månad och jag tjänade kosing på min trogna blomsterhandel och badade i orbaden. Kajsa kom hem och vi gick på björn rosenström. Kajsa flyttade till stockholm men kom sedan hem för att spela brännboll under lagtiteln "bränn ut oss bara". Sedan flyttade jag ner till kajsa i stockholm och jobbade på grönan. Vi gick på rockbarer, cyklade vilse och åkte karuseller. Vi flyttade hem. jag och viktor skaffade en lägenhet i Bollnäs som förvandlades till världens roligaste fritidsgård. Vi var spelade guitar hero och gick på promenader. Vi var fulla och åt på max. Vi upptäckte att det var mycket roligare på tuppens än på tranan. Vi var panka tillsammans. Jag flyttade till Åre och kajsa stannade kvar i bollnäs. Jag åkte hem på juldagen och det blev ett hejdundrades kalas. vi firade nyårsdagarna i åre tillsammans. Kajsa flyttar till stockholm.
Och här är vi nu med resten av livet framför oss.
Vissa dagar känns det oplanerade spännande, vissa dagar är det pest och pina.
Men vissa saker känns säkrare än någonsin!

 


Hur man lyfter taket

Återigen en torsdagsnatt på Bygget och timbuktu entrade scenen någongång efter 22. En svettig kort man som vet hur man lyfter taket, en succé! Jag och simone representerade Bollnäs och gjorde det med bravur. Kvällen slutatde tidigt med någon drink för mycket och ett stort behov av mat.

.

Idag har vi lovat chefen att stanna hemma från allt nöje eftersom vi imorgon ska prestera ända fram till natten. Det ska bli bröllop på hyddan och vi ska stå för servicen. Jag och viktor passar på att ha lite kvalitetstid med varandra. Vi dukar upp för let's dance och grönsaker med dipp och myser i stugan ikväll.
Appropå stugan så är en flytt för oss förhoppningsvis nära. Boendet håller inte i längden för kylan har ställt till en hel del. Igår var det en vecka sedan vi hade avlopp, och campinglivet är inget som charmar mig.
.

Imorgon kommer Madde minMadde. Med sig har hon hela Norrköping. Just det, nu laddar vi om för student vecka nr 2.


ur dum.

I det kalla vinterlandet jag lever i är bilkrångel vardagsmat. Allt ifrån att bilen inte startar till att bromsarna har frysit är problem som jag har sluppit hittils. Pärlan och silver går som spinnande lejon och jag kan inte hitta annat än bensinpriserna att klaga på. Men så idag hände det.. Jag fick soppa torsk.
Blondin sandra kanske min nya blogg ska heta? jag kände mig ur dum. Men jag lyckades få tag på Kristian till undsättning. Dagens Hjälte!

.

Studentveckorna är igång och det är meterlånga köer utanför systemboalget. Det kryllar av fattiga studenter som äter gratis mat som serveras i stora tält för att istället kunna lägga pengarna på alkohol.
Det luktar fest och fylla tre veckor framöver. Dock väljer jag själv min tillfällen och stannar hemma ikväll för att kunna ladda dubbelt imorgon med start på Afters skin.

Ta't lugnt!

Äntligen!

Det var väl tänkt att det skulle skrivas om livet som åre säsongare i den här digitala dagboken. Men jag kan inte påstå att jag utfört detta uppdrag särskillt väl. Jag ber om ursäkt och lovar en förbättring.
Orsaken till kakan är att vi säongare jobbar efter ett stiligt schema och det hinns inte med allt som önskas. Antalet dagar i backen har för mig varit skamligt.
Lördag hela veckan har blivit den nya livsstilen. Alkoholintaget är på tok för stort. Jag försöker lura mig själv och föregå med gott exempel och nämner sällan tillfällena som slutat på krogen.
Summa sumarum så är jag ingen bra berättare och urkass på att ge en fullständig dagsrapport.

-

Men nu kan jag i alla fall äntligen stoltsera med någon bild och berätta att jag har haft två magiska dagar med fastspända fötter på nypistadsnö i Åre. Jag blir lite fanatisk och skulle kunna lägga mig i celibat för detta. Ett litet mål om att lära mig hoppa har jag gett mig, och jag kan faktiskt tala om att jag är en god bit påväg.


-

Ikväll ska jag bege mig in till civilisationen och helt enkelt umgås med Lisa, Jessica och Elin. Det ryktas om en krogrunda mot kvällningen. Jag ska även rekomendera deras blogg. dom är något flitigare i sina formuleringar och uppdateringar att till och med tidningen åreidag har skrivit en liten notis. Läs om ett RIKTIGT åreliv www.arekollektivet.blogg.se


Kvinnan fyller 20!


Tragiskt!

Vi gör så gott vi kan jag och min gris för att försöka hålla oss ifrån alla godsaker världen har att erbjuda. Vi har blivit varnade för de berömda Åre-kilona som lätt sätter sig på en när man minst anar det. Idag sparde vi pengar, bensin och osunda födor genom att strunta i turen till ica duved och ersätta sockerchocken med en kopp te. Men såhär innan läggdags blev vi drabbad av en exorsistisk ande och vi förlorade förståndet och sitter nu med nygjorda chokladbollar i näven redo att ätas. Hur var det nu med självdiciplinen?

övergången från 2009 till 2010

Jag packade viktors grejer och slängde ut honom på gatan. Till förstärkning hade han ett täcke och en madrass som sovredskap. Men jag lovar er, jag och älskling är inte i behov av någon slags förhållandeterapi eller liknande. Utan detta skedde i lugn form och han var med på noterna och bosatte sig frivilligt hemma hos Oskar i några dagar.
All den här uppståndelsen beror på att jag skulle få riktigt fin besök. Världens bästa vänner var redo att komma till Åre.

-

Väl utrustade med microvärmbar -mat, raggsockar och alkohol installerar sig fem bollnästjejer i min 28 kvaderatmeter lilla stuga i fem dagar. Under 120 timmar har vi lyckats ställt till med en hel del. En bil fastkörd i diket, på gården. En kvarglömd Josefin på tågstationen. Nyårsmat på papptallrikar och konserver. Utomhusbad i 20 grader varmt vatten. Utelåst klockan 02.30 och en nyvaken hyresvärd. En hel del snubbelvurpor med milijoner blåmärken. En egenkomponerad film från nyårsafton. Allt detta har skett efter det 17:e klockslaget om dagen, efter att jag och jenny slutat arbetat.
Vi har inga bra bilder och jag är dålig på att förklara. Tur att man har ett minne som en elefant. Oförglömligt!
-

Allt har ett slut och även denna lilla semester. Nu tänker vi fylla 20 år och vi börjar med Josefin.


RSS 2.0